Beneficiile odihnei in camere de lemn

Priveliști de o frumusețe rară și decoruri din secolul nobilimii se îmbină armonios cu autenticitatea oferită de construcția din buștean, proiectată special pentru confortul oaspeților. Unde? În Orlat, la Conacul Maria Theresa!

Aducem natura mai aproape de voi!

Știm că oricât de mult v-ați dori, vă este aproape imposibil să intrați în contact cu natura în fiecare zi. Așa că am decis să o aducem mai aproape de voi, chiar în spațiile pe care vi le punem la dispoziție.

Pentru relaxarea și starea de bine a clienților săi, Conacul Maria Theresa oferă posibilități de cazare în camere din buștean, material ales datorită unui număr mare de avantaje și beneficii. Cercetările arată că lemnul induce o stare de bine și sănătate doar prin simpla lui prezență, casele din lemn având multiple beneficii asupra corpului și minții asociate cu petrecerea timpului în natură: crește stima de sine și îmbunătățește starea de spirit; intensifică abilitățile cognitive; scade nivelul de stres, colesterol și tensiunea arterială.

În plus, lemnul absoarbe excesul de umiditate din aer și îl eliberează atunci când aerul este foarte uscat, îmbunătățind calitatea acestuia. Astfel, lemnul creează un microclimat unic și o sursă de energie pozitivă.

Iar beneficiile lemnului nu se opresc aici! Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi construirea sau mobilarea locuinței tale cu lemn. Iar atunci când îți dorești un moment de relaxare în Mărginimea Sibiului, alege Conacul Maria Theresa. Folosirea lemnului a fost o alegere gândită special pentru confortul și starea ta de bine.

Unul dintre principalele beneficii ale lemnului este un somn mai bun. Iar un somn mai bun te ajută să….

  1. Trăiești mai mult

În 2010, un studiu întreprins de niște cercetători americani a scos la iveală faptul că persoanele care au un somn scurt (5 ore), pe perioade lungi de timp, trăiesc mai putin. Prin comparație, persoanele care dorm 7-8 ore pe noapte trăiesc cu câțiva ani în plus, pentru că sunt mai odihnite și mai putin stresate.

  1. Fii mai creativ/ă

Specialiștii spun că o persoană care are un somn liniștit și odihnitor este mult mai creativă și mai eficientă decât o persoană care doarme puțin și nu apucă să se odihnească. Important este ca în fiecare seară să mergi la culcare la aproximativ aceeași oră. Acest lucru va ajuta organismul să se obisnuiască cu un anumit program.

  1. Îți menții greutatea

Somnul te ajută să-ți menții greutatea, deoarece în timpul somnului organismul tau eliberează mai multă leptină și mai puțină grelină. Leptina este un hormon care îți ține pofta de mâncare în frâu, în timp ce grelina face exact invers, provocându-ți foame. Dacă dormi 7-8 ore pe noapte, nu vei avea probleme cu hormonul foamei și îți vei menține greutatea.

  1. Ai o memorie mai bună

Începi să te plângi că uiți diverse lucruri? Unul dintre motivele care duc la uitare este lipsa somnului. Un studiu întreprins de o universitate prestigioasă din Germania a demonstrat faptul că persoanele care dorm puțin nu se mai concentrează bine și tind să uite ce au făcut sau ce au de făcut în perioada urmatoare. În schimb, persoanele care dorm suficient, au o memorie mai bună și se concentrează mai bine.

  1. Fii mai puțin stresat/ă

Somnul combate stresul. Nu în totalitate, dar într-o măsură destul de mare. Prin urmare, daca ești stresată, bea un pahar de lapte cald și pune-te în pat mai devreme.

  1. Combați depresia

Somnul te ajută să combați depresia. Această stare decurge din stres, la fel ca anxietatea sau atacurile de panică. Nu ignora beneficiile somnului, mai ales atunci când te afli într-o stare de spirit depresivă și simți că nu găsești rezolvare la problemele pe care le ei.

  1. Combați bolile inimii

Unele boli ale inimii pot fi amplificate de lipsa somnului și de nivelul scăzut de melatonină. Nu-ți risca sănătatea. Mai bine fă-ți un program de somn si asigură-te că nu te abați de la el.

  1. Te încarci cu energie pozitivă

Atunci când esti ohihnit/ă, ai o energie debordantă și ai chef să întreprinzi numeroase activități. În schimb, dacă nu dormi bine și ai de făcut treburi urgente, cu siguranta îți va fi mult mai greu.

  1. Te menții sănătos

Somnul te protejează de boli, deoarece nivelul de melatonină și de cortizol este optim. În cazul în care dormi puțin, nivelul acestor hormoni scade, iar celulele tale sunt vulnerabile în fața bolilor.

  1. Să te menții tânăr

Somnul de frumusețe te ajută să îți păstrezi pielea elastică și fermă și să amâni apariția ridurilor. Ca să nu mai spunem că un somn de calitate te ajută să scapi de cearcane și de ochi umflați.

10 beneficii pentru un confort de nota 10!

Toate aceste beneficii sunt oferite de lemn, iar noi am făcut această alegere cu gândul la tine. Pentru relaxarea și starea ta de sănătate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *