Incărcătură istorică

Crama Josif este un loc cu încărcătură istorică, ce a fost readus în actualitate în cadrul unui Conac idilic. Galeriile subterane, șapte la număr, ce datează din anul 1730, construcție executată din cărămidă și piatră dupa arhitectura austriacă, care era la acea vreme în perioada de domnie a împărătesei Maria Theresa, după care a fost denumit conacul, erau în subordinea regimentului Grăniceresc 1, destinația lor fiind temnițe.

Am amenajat într-una din galerii o cramă pentru degustări de vinuri și evenimente private, degustări asociate corect cu preparate savuroase, cu brânzeturi maturate și fructe.
Somelierul casei ce are o experiență de peste 10 ani în acest domeniu povestea într-un articol despre pasiunea ce l-a determinat să facă această meserie.

*Era fascinant să văd toate etapele, de când erau strugurii culeși și până când îl puteam degusta. Am avut ocazia să primesc o educație solidă despre industria vinului, despre gustul vinului și despre câte sortimente de vin există.* Bogdan Moga

El vă povestește despre arome, emoții, trăiri și asocierea vinurilor cu preparatele ce la găsiți în meniurile restaurantelor de pretutindeni.

Evenimentele sunt organizate cu rezervare în prealabil și personalizate până la cel mai mic detaliu. Podgoriile ce le punem la dispoziție oaspeților sunt cu vinuri exclusiv românești în dorința de a promova și susține produsul românesc.

Programul este sezonier, în sezonul rece funcționăm de vineri – duminică între orele 12 – 22 (ultima comandă), iar în sezonul cald începând din luna aprilie până în luna septembrie funcționăm de marți – duminică între orele 12 – 23 (ultima comandă).

Povestea somelierului de la Podgoria Ciumbrud

Bunicii mei faceau vin de când eram copil și tot timpul îmi plăcea să-i ajut la prepararea vinului. Îmi plăcea să văd cum sunt umplute butoaiele și când mergeam să le verific. Bunicii îmi dădeau un furtun să trag din butoi, după care degustam din fiecare sortiment. Era fascinant să văd toate etapele, de când erau strugurii culeși și până când îl puteam degusta. Am avut ocazia să primesc o educație solidă despre industria vinului, despre gustul vinului și despre câte sortimente de vin există. Pasiunea bunicilor mei pentru vin…

Citește mai mult…

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a vă oferi o experiență ce vă va deschide toate simțurile. Credem cu tărie că acesta este locul care vă va schimba percepția despre ce înseamnă relaxarea în mediul rural, îmbinând confortul secolului XXI cu decorurile unui conac autentic pentru a scoate la lumină cele mai nobile sentimente ale oaspeților noștri.