Istoria unui conac ridicat pe meleaguri pline de istorie

O destinație ideală pentru a te rupe de cotidian, Conacul Maria Theresa oferă și o porție de istorie celor interesați de poveștile de odinioară. Dacă ești avid de imagini și peisaje parcă rupte din rai, lasă-ți pașii să te poarte spre Mărginimea Sibiului, în Orlat, unde poveștile cu iz depănate de săteni, pe băncile din fața porților parcă fortificate, se îmbină cu istoria locului și timpului unde s-a înălțat conacul, ambele prea puțin povestite în cărțile de istorie.

 

Povestea locului unde acum se înalță impunător conacul începe acum mai bine de 200 de ani, când în Orlat a luat ființă Primul Regiment de Graniță, în al treilea deceniu de domnie al Împărătesei Maria Therezia. Pe atunci, locul ascundea galerii subterane, care au fost folosite ca pușcării și mai apoi, pe vremea comuniștilor, au servit drept depozite de brânzeturi ce mergeau către export.

Conacul Maria Theresa este clădit peste aceste pușcării, visul nostru de a pătrunde tot mai mult în povestea acelor timpuri făurindu-se, iată, la 7 ani după ce am făcut primul pas în galerii. Este un vis devenit realitate, pe care vi-l prezentăm dumneavoastră, tuturor celor care veți dori să ajungeți pe aceste meleaguri, contribuind astfel la planul nostru de a dezvolta turismul în Mărginimea Sibiului.

Conacul Maria Theresa este o pensiune cotată cu 5 margarete și vine să ofere o experiență unică  turiștilor care vor să simtă ce înseamnă relaxarea în mediul rural, îmbinând confortul secolului XXI cu decorurile unui conac autentic.

Clădirea are o capacitate de cazare de 52 de locuri, două săli de restaurant cu servire excelentă, o sală de conferințe cu o capacitate de 100 de locuri și o cramă amenajată într-una din galerii, celalate urmând a fi finalizate în anii următori. Conacul se întinde pe o suprafață de 1.5 h și pune la dispoziția oaspeților săi 2 piscine, sauna, teren de tenis, coș de baschet, un lac și o seră cu legume bio.

Turiștii care ne-au călcat pragul încă de la deschiderea conacului, din vara anului 2017, au mărturisit, încântați, că au ajuns într-un „colt de rai”. Vă așteptăm și pe voi pe meleagurile noastre transilvănene cu o experiență aparte și voie bună din belșug!

 

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *